Vask af hovedpude 

Du bruger mange timer med hovedet på din pude, og det medfører, at puden jævnligt bør vaskes for at mindske husstøvmider, undgå skimmelsvamp og få den dejlige, fluffy fornemmelse tilbage i puden. Vi giver dig her vores bedste råd til vask af hovedpuder samt tips til, hvor ofte du bør vaske pude, andre måder at vedligeholde din hovedpude på mv.

Vask din hovedpude jævnligt og sov godt

Du vil opleve at få en forbedret nattesøvn, hvis du vasker din hovedpude jævnligt. Det skyldes, at husstøvmider får dårligere vilkår for at trives i en nyvasket pude, skimmelsvamp dør, og din hovedpude vil blive mere fyldig efter en vask og tørring. Der er altså mange gode grunde til jævnligt at vaske sin pude.

Der er ikke noget som at komme i seng efter at have skiftet til nyt, sprødt og rent sengetøj, men det er endnu mere lækkert, hvis du også har vasket din pude. Oplevelsen, når du lægger hovedet på din nyvaskede pude med nyvasket sengetøj, er uforlignelig. Det sværeste bliver nok at komme op fra sengen igen.

Det er nemt at vaske puder fra Fossflakes

Nogen bliver måske allerede lidt trætte ved tanken om at skulle i gang med at vaske puder, for det kan være en lidt omstændelig og tidskrævende proces. Sådan behøver det dog ikke at være, hvis du køber en pude – eller dyne – fra Fossflakes. 

 

Fossflakes’ produkter er generelt supernemme at vedligeholde grundet det unikke fiberfyld, som er enormt holdbart og nemt at rengøre. Når du har investeret i en lækker pude fra Fossflakes, kan du med fordel holde den ved lige som beskrevet nedenfor, så du kan have den i lang tid. Sørger du for at ryste den godt hver dag og vaske og tørretumble den jævnligt, har den rigtig gode betingelser for at sikre dig en god nattesøvn i mange år frem.

Vask af hovedpude trin for trin

Det er som nævnt en god idé at vaske din hovedpude med passende mellemrum for at fjerne støvmider og bakterier, der kan samle sig over tid. Her finder du vores trin-for-trin-guide til, hvordan du får en frisk og ren hovedpude.

  • Når du skal vaske en pude, er første skridt at tage betrækket af, som kan vaskes separat. Du kan dog også med fordel vaske det sammen og på den måde spare en arbejdsgang og på samme tid skåne din pude og miljøet.
  • Dernæst vasker du din hovedpude på 60 grader med dit foretrukne vaskemiddel.
  • Når puden skal tørres, er der flere mulige tilgange. Har du tid til og mulighed for at lufttørre din pude – evt. om sommeren, hvor det er varmt udenfor – er det en god idé. Det er både godt for miljøet at minimere tørretumbling, og så er det ikke så hårdt ved din pude. Har du ikke mulighed for det, kan du sagtens tørre din pude i tørretumbleren ved lav varme og eventuelt på et uld- eller silkeprogram, hvis din tørretumbler har sådan et. Vær opmærksom på, at puder ofte skal have lang tørretid, for at alt fyldet er helt tørt. Dog er fibrene i Fossflakes’ puder hurtigtørrende, så du vil formentlig opleve, at de er hurtigere tørre end fx puder med dun.
  • Husk at tage hovedpuden ud af tumbleren, så snart den er færdig – varmen fra tromlen kan ødelægge fyldet, hvis du lader den ligge for længe.

Mere besværligt er det faktisk ikke at vaske pude – og følelsen bagefter er det hele værd!

Hvor ofte skal jeg vaske pude?

Der er lidt forskellige holdninger til, hvor ofte du bør vaske puder, men vi hos Fossflakes anbefaler at vaske puder og dyner fire gange årligt. Foruden at minimere støvmider har det også den store fordel, at jævnlig vask hjælper med at holde fyldigheden bedre og længere. Selv ved hyppig brug og vask vil vores puder og dyner bevare deres volumen – du kan vaske vores puder 50 gange, uden at de bliver flade og slappe.

 

Foruden den jævnlige vask bør du også vedligeholde din hovedpude på anden vis. Tør gerne din hovedpude månedligt i tørretumbleren for at give puden noget volumen, hvis den føles lidt flad. Husk altid at tørretumble din hovedpude på lav varme, så fibrene ikke ødelægges af varmen. Tag puden ud, så snart programmet er færdigt, så varmen fra tromlen ikke ødelægger fyldet.

 

Vi anbefaler også, at du dagligt ryster din hovedpude godt for at ryste fugtigheden fri og gøre puden fluffy igen.

 

Nu har du fået indblik i, hvordan du vasker din hovedpude, men du mangler måske svar på, om du kan vaske flere hovedpuder på én gang. 


Svaret er, at det kan du sagtens, hvis du har en vaskemaskine med en stor nok tromle til at kunne rumme flere puder. Det er dog vigtigt at sikre dig, at tromlen ikke er overfyldt, for så bliver de ikke vasket ordentligt. En tommelfingerregel er, at tromlen må fyldes 3/4 op.


Du skal også være opmærksom på, hvor meget vægt din vaskemaskine kan tage, men da puder typisk fylder mere, end de vejer, er det nok mere størrelsen, der kan være en udfordring.

 

Tilbage er der blot at sige: God fornøjelse!